דור שני לרכב הפנאי החשמלי המצליח של טסלה עם מראה עדכני ומגוון שדרוגים – השיווק בעולם כבר החל, בארץ עדיין לא
תצלומים: Leapmotor, Dongfeng, BYD, ORA, Geely, Chery, MG
מאת: חנן גולן
תאריך: 28 בינואר 2025
הידעתם שרכב מהמכוניות החדשות שנמכרו בישראל בשנת 2024 היו חשמליים? אכן כן, נתח השוק של רכב חשמלי בישראל הוא מהגדולים בעולם, בין השאר הודות למס קנייה מופחת ולהטבות נוספות שהמדינה העניקה כדי לעודד את הרכישה שלו. אבל בתחילת ינואר 2025 עלה מס הקנייה על רכב חשמלי ל-45% והמחיר הממוצע של רכב חשמלי כיום כבר נע סביב 200,000 ₪ וזה הרבה. אבל למרות העלאות המחירים, עדיין אפשר למצוא בשוק רכבים חשמליים גם במחיר נוח יותר אז אספנו עבורכם רשימה של שבעה דגמים חשמליים בפחות מ-160,000 ₪ – הנה מה שיש לנו להגיד על כל אחד מהם.
ליפמוטור T03 – 109,900 ₪
הרכב החשמלי הזול בישראל נכון לעכשיו. זיכיון הייבוא של ה-T03 עבר לא מזמן לחברת סמל"ת שמביאה את הגרסה העדכנית של הדגם. לצד שדרוגים אסתטיים, החשמלית הקטנה שלא הייתה בטיחותית זכתה גם לשיפור בתחום זה עם מערכות בטיחות אקטיביות ועתה יש לה ציון בטיחות 4 סביר.
בעד: הרכב החשמלי הזול בישראל
נגד: טווח נסיעה של 265 ק"מ בלבד, 4 מקומות ישיבה
שורה תחתונה: כרטיס כניסה זול לעולם החשמלי
דונגפנג בוקס – 113,900 ₪
בטח ראיתם כבר את הפרסומת לדגם החדש שמציע עיצוב נאה ומרחב פנים נדיב באופן יחסי. הבוקס היא בעלת מראה צעיר ותוסס ותא הנוסעים שלה מפתיע עם שלל גימיקים חמודים. מצד שני תפעול מערכות הרכב והנדסת האנוש לא מצטיינים וכך גם הביצועים.
בעד: נראית טוב, מרווחת, מאובזרת מאוד באופן יחסי
נגד: ביצועים בינוניים, טווח לא ארוך, ממשק משתמש
שורה תחתונה: חשמלית ראויה עם תמורה טובה
BYD דולפין – 143,990
BYD שברה את השוק עם דגם ATTO3 שלה וגם הדולפין נמכר היטב. זהו רכב פנאי קטן המשתייך לקטגוריית B-SUV עם מראה נאה, ביצועים טובים הודות למנוע חזק וטווח נסיעה מוצהר של מעל 400 ק"מ.
בעד: עיצוב, ביצועים, מאובזרת
נגד: יכולת דינמית בינונית, לא מרווחת כמו אחותה הגדולה
שורה תחתונה: לא רעה, אבל כדאי לשקול להתאמץ קצת וללכת על ATTO3
ORA 03 – 146,900
אחד מהמותגים של קונצרן גרייט-וול הסיני שבמסגרת חלוקת היבואנים הגיע לידי כלמוביל. רכבי ORA משווקים בארץ מזה זמן וכך גם ה-03 שנקראה במקור Funky Cat. העיצוב מקורי ומושך, האבזור עשיר, הביצועים זריזים וגם טווח הנסיעה לא רע (420 ק"מ).
בעד: עיצוב, אבזור, ביצועים, מרחב
נגד: הנדסת אנוש "סינית" בחלק מהמקרים, תא מטען קטן
שורה תחתונה: חשמלית מקורית ומרווחת מכפי שהייתם מצפים
ג'ילי ג'יאומטרי – 151,500
הג'יאומטרי הוא אחד הדגמים החשמליים הראשונים שהצליחו בגדול בישראל ויש לכך סיבות טובות. הדגם הנוכחי הוא אחרי מתיחת פנים במסגרתה שופרו כמה וכמה אספקטים וכיום זהו רכב פנאי בינוני מאובזר, שימושי ובעל ביצועים טובים שיעזרו לו להמשיך ולככב בטבלאות המכירות.
בעד: אבזור, ביצועים, תא נוסעים משודרג
נגד: טווח נסיעה לא ארוך בגרסת 360 ותוספת מחיר משמעותית לגרסת 480, תא מטען קטן
שורה תחתונה: להיט מכירות עם תמורה טובה
צ'רי FX EV – 151,990
צ'רי FX הגיע לישראל במקור בגרסת בנזין ורק בהמשך הצטרפה גם הגרסה החשמלית. העיצוב מרשים וקרבי, הביצועים טובים וטווח הנסיעה לא רע. מהצד השני, פעולת המתלים והתנהגות הכביש לא רהוטות במיוחד ומערכות הבטיחות רגישות מאד ויכולות להציק.
בעד: עיצוב, ממדים, אבזור, ביצועים
נגד: התנהגות כביש, הנדסת אנוש
שורה תחתונה: רכב חשמלי מרשים למראה במחיר נגיש
MG4 – 154,888
להיט מכירות נוסף, הפעם של קבוצת לובינסקי, ה-MG4 קנה לעצמו שם טוב בשוק הישראלי ואפילו מורי נהיגה בוחרים בו. העיצוב מרשים, הביצועים והטווח טובים, האבזור עשיר והמחיר נוח. אה, והיא אפילו מהנה לנהיגה!
בעד: עיצוב מקורי, אבזור, יכולת דינמית
נגד: תא נוסעים קודר בגרסה עם ריפודים שחורים, הנדסת אנוש לא מושלמת
שורה תחתונה: משפחתית חשמלית מוצלחת